Gündem

Pazartesi, Haziran 20

Bir sevgiliydi beklenen...

Bir sevgiliydi beklenen, çocukluğumdan beri içimde büyüttüğüm o saf sevgiyi vermek için. Hem de öyle bir vermek ki; koşulsuz, sorgusuz, sualsiz ve karşılık beklemeden. Hem sevgiye karşılık beklemek yakışır mı zaten?
      Başkaları çaldı kapımı o beklenen sevgilinin yerine, bazen ben çaldım kapıları beklenen sevgilidir diye. Beklenen sandım beklenmeyenleri, aldım içeri usulca. Yaralandı bu kalp ellerinde, hastalandı, düştü, yoruldu. Saf eller tutmalıydı onu, şefkatli eller. Hassastı çünkü.
      Bir aşktı beklenen, bir savaş değil. Kılıç sesleri olmamalıydı, sevgi fısıltıları yerine. O eller okşamak için beklemeliydi, yüreğe darbe yapmak için değil. O dudaklar öpmek için aralanmalıydı, zehir akıtmak için değil. O ayaklar geri geri gitmemeliydi, koşup ta sarılmak yerine. Temiz, şeffaf bir sevgiydi beklenen. Masada aşk mektupları olmalıydı, savaş planları ve yanmış resimler yerine. Bir aşktı bu, savaş değil. Oyunlar, stratejiler ve planlar olmamalıydı içinde. Plansız, apansız buluşmalıydı o dudaklar. Gözler hayranlıkla kilitlenmeliydi birbirine, nefretle değil. Aşkı haykırmamak için zor tutmalıydık kendimizi, nefreti haykırmak yerine. Şarkılarla, şiirlerle, mutluluk gözyaşlarıyla, el ele ve zorluklara karşı dimdik durarak geçmeliydi zaman. Yüzünü görmek istemediğimiz için inmemeliydi göz kapakları, hayal kurmak için kapanmalılardı yürek yüreğe. Bir sevgiydi beklenen, sonsuz ve ölümsüz. Bir sevgilidir beklenen, sonuna ve ölüme kadar beklenecek olan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder